Skapa effektivare direktreklam

Adresserad reklam-DR-direktreklam
Vi hjälper er hitta unika lösningar som sticker ut från mängden

Vi erbjuder kreativa lösningar för bilagor, flyers, vykort och kuverterade utskick eller selfmailers. Vi kan i princip producera vad som helst genom vårt samarbete med väl utvalda tryckerier. Vi har även stora möjligheter att ta fram specialprodukter om så önskas.

Vi säkerställer främst en effektiv produktion och distribution av era DR kampanjer. Om ni önskar så hjälper vi er med att ta fram koncept och skapa era postala utskick. Läs mer om hur vi jobbar med koncept och utformning.

Hur fungerar direktreklam?

Direktreklam delas klassiskt in i adresserat (ADR) respektive oadresserat (OADR) utskick. Det finns såklart både för- och nackdelar med båda dessa metoder. ADR utskick används mer preciserat och du vet exakt vem du vill nå. Du är också beredd att investera mer i att värva en kund genom ett adresserat utskick. OADR utskick används när du vill investera i att nå ut till en större publik till en låg kostnad. Även här kan du ringa in vilken målgrupp du vill nå i en mer begränsad form.

Adresserat-utskick
Med adresserad direktreklam kan du skapa unika erbjudanden på individnivå

Adresserade utskick

ADR utskick kan innehålla mer än bara en adressbärare. Det innebär att du kan skapa ett mer unikt och personligt erbjudande till mottagaren. Genom printning eller digitaltryck kan du använda kunddata för att skräddasy budskap och erbjudande. Genom att göra genomtänkta lösningar finns stora möjligheter att väcka intresse och skapa ett engagemang hos mottagaren, som i sin tur ökar responsen på ditt utskick.

I många fall används premier i kommunikationen för att locka en kund, varför en premie ofta lyfts fram i form av ett varuprov, gimmick eller med hjälp av etiketter som appliceras på svarskortet. Vi gör mängder med olika adresserad utskick i form av selfmailers, pop up lösningar, kuverterade och inplastade försändelser.

Distribution av adresserade utskick går i Sverige postalt med Postnord och Citymail. Mer info om ADR utskick hittar ni hos Postnord.

Oadresserad-direktreklam
Med oadresserad direktreklam når du flera individer i olika kluster

Oadresserade utskick och bilagor

OADR har fördelen att de är billiga att producera. Många gånger arbetar man med olika kluster målgrupper där demografi, intresse, inkomst m.m fungerar som olika parametrar. Det finns även goda möjligheter att nå er målgrupp med hjälp av bilaga hantering. Genom kreativ utformning finns det goda möjligheter att nå en högre respons även för oadresserade utskick. Exempelvis stansningar av olika slag, applicering av gimmicks/etiketter, eller varför inte satsa på ett mer exklusivt utskick som påminner om ett adresserat och mer personligt erbjudande?

OADR går i Sverige ut antingen postalt via Postnord och Citymail, eller som bilagor via tidningar, postorderförsändelser etc. Mer info om OADR utskick hittar ni hos Postnord.